26 април 2009







18. Međunarodna turistička berza i sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES (12.-14.februar)
INTERNATIONAL TOURISM EXCHANGE AND TOURISM FAIR , EQUIPMENT FOR HOTELS AND CATERING



Ovogodišnji METUBES bilježi značajan rast u odnosu na prošlogodišnji, kako po broju izlagača tako i po površini zakupljenog prostora. Jadranski sajam je angažovao dodatne prostorne kapacitete kako bi izašao u susret svim zainteresovanim subjektima i obezbijedio adekvatne uslove izlaganja.
17. Međunarodna turistička berza okupila je preko 300 izlagača iz 11 zemalja koji su direktno ili preko svojih direktnih predstavnika na tržištu predstavili proizvode i usluge. Pored kompletne turističke ponude Crne Gore za sezonu 2008., na Sajmu se sa svojim turističkim ponudama predstavile i zemlje iz okruženja: Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Italija, Albanija.
Po prvi put ove godine, osim brojnih vidova turističke ponude ( hotelijeri, restorateri, turističke organizacije, organizatori putovanja ) na Sajmu je bila zastupljena oprema za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, hotelski softver i inžinjering.
U organizaciji i pripremi 17. METUBES-a aktivno je učestvovao Organizacioni odbor
manifestacije, kojim je predsjedavao Predrag Jelušić, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja – CTU i direktor HTP Primorje Tivat.
I ove godine za sve učesnike i posjetioce pripremljen je izuzetno bogat program dešavanja. Festival turističkih komunikacija koji se odvijao u četiri kategorije: turistički prospekt, turistički oglas, web site i turistička fotografija, Beza privatnog smještaja koja je na jednom mjestu okupila predstavnike i vlasnike privatnog smještaja i predstavnike turističkih agencija, Državno takmičenje u ugostiteljstvu – za turističko ugostiteljska preduzeća i srednje turističko ugostiteljske škole iz Crne Gore, Proljetni Coctail Festival Crne Gore, kao i brojni okrugli stolovi, prezentacije, diskusije na aktuelne teme iz oblasti turizma.
Za vrijeme trajanja 17. METUBES-a, učesnici i posjetioci su bili u prilici da uživaju u izložbi umjetničkih fotografija Dragana Kurucića pod nazivom „Voda – inspiracija umjetnika“,
Svi posjetioci 17. Međunarodne turističke berze i sajma turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo mogli su da učestvuju u nagradnoj igri u kojoj su obezbijeđene vrijeden nagrade.
Za izuzetan sajamski nastup dodijeljeno je tradicionalno priznanje Expo Trophy. MONTENEGRO AIRLINES je i za ovu manifestaciju ponudio posebno povoljne uslove putovanja za akreditovane novinare i izlagače.






Нема коментара:

Постави коментар