28 април 2009

JADRANSKI SAJAM-BUDVA

Jadranski sajam se nalazi u Budvi, metropoli crnogorskog primorskog turizma, geografskom, turistickom i kulturnom centru crnogorskog dijela Mediterana. Prema Stjepanu Vizantijskom, Budvu je osnovao Kadmo, sin fenicanskog kralja Agenore i kraljice Telofose u V vijeku p.n.e. Jadranski sajam je jedina sajamska organizacija u Crnoj Gori, osnovana 1968. godine kao rezultat interesa prvenstveno crnogroske privrede, a sadasnje preduzece je osnovano odlukom Privredne komore Crne Gore 1974. godine. Posto je turizam dominantna privredna grana u Crnoj Gori, Sajam je specijalizovana organizacija u sklopu cjelokupne turisticke privrede, koja doprinosi unapredjenju turistickog privredjivanja.
Jadranski sajam je afirmisao i razvio bogat program priredbi, koje su stalno i uticajno srediste ponude i traznje proizvodno-prometnih preduzeca i
turisticke privrede. One su promotivno- propagandne i privredno-komercijalne manifestacije, bazirane na turizmu i nizu komparativnih prednosti Budve i Crne Gore, podrucja u stalnoj turistickoj ekspanziji.

Нема коментара:

Постави коментар