26 април 2009

28.4.2007.

Sajam nautike u Budvi- NAUTIC SHOW
(29.april-03.maj)

Sajam nautike "Nautic show Budva", 25. po redu, juče je svečano otvoren u gradskoj marini, gdje je izloženo oko pedesetak luksuznih jahti .
Izvršni direktor "Jadranskog sajma" Rajko Bujković rekao je da je sajam okupio šezdeset izlagača iz 15 država.
- Sajam je, na najbolji način, najavio početak glavne turističke sezone u crnogorskoj metropoli turizma. Više od 60 izlagača iz Crne Gore, Srbije, BiH, Velike Britanije, Hrvatske, Italije, Japana, Kanade, Kipra, Njemačke, Pakistana, Poljske, SAD, Slovenije i Švajcarske, predstaviće svoje proizvode
U gradskoj marini, ima više od 50 luksuznih jahti poznatih nautičkih brendova - "Pershing", "Azimut", "Galeon", "Ferretti", "Riva", "Princess", "Beneteau", "Searay", "Jeanneau", "Four Winns", "Regal", "Chaparral", "Campion", "Navar", "Quicksilver", "Karnic", "Mercury", "Mercruiser" i "Kawasaki".
Na moru će biti izloženi brodovi, jahte, gliseri i jedrilice, dok će na prostoru ispod zidina Starog grada biti predstavljena plovila manjih dimenzija, nautička, sportska i oprema za marine, ribolovce i ronioce.
Sajam će trajati od 27. aprila do 2. maja, radno vrijeme za posjetioce je od 10 do19h, a cijena ulaznice je tri eura.


Do kraja godine su planirani sledeci sajmovi:



3. SAJAM UMJETNINA-ART EXPO(27.05-02.06)- koji će se održati od 27. maja do 02. juna 2009. godine na Jadranskom sajmu u Budvi.I u 2009. godini Jadranski sajam ovim događajem će obogatiti kulturnu ponudu Budve i Crne Gore. Pred glavnu turističku sezonu biće domaćin najveće izložbe umjetničkih radova iz zemlje i inostranstva.Broj izlagača i posjeta stručnih krugova doprinijeli su kvalitetu izložbe i omogućili svim zainteresovanim da se upoznaju sa umjetničkim tokovima u Crnoj Gori i regionu.Zahvaljujući izuzetno vrijednim umjetničkim djelima i visokoj zainteresovanosti učesnika i posjetilaca, Sajam umjetnina postaje medijski događaj sa značajnim potencijalom komercijalnih efekata.Ne propustite priliku da učestvujete na 3. Sajmu umjetnina - Art Expo, i štedeći svoje vrijeme i novac, omogućite posjetiocima da Vašim očima vide svijet, dozive ljepotu umjetnosti i na kvalitetan način opreme svoj prostor vrijednim umjetninama.Kao najmlađa sajamska manifestacija predstavlja novi proizvod Jadranskog sajma i novi način tržišnog predstavljanja umjetnika u Crnoj Gori.ART EXPO je izložba namjenjena umjetničkim galerijama, samostalnim umjetnicima, antikvarima, preduzećima za opremu i pribor za umjetnike, izdavačkim kućama, udruženjima, domaćoj radinosti i slično.Sajam umjetnina kao manifestacija sa bogatim programom, predstavlja sveobuhvatni kulturni događaj - mogućnost integracije različitih oblasti umjetnosti najednom mjestu,zatim 35. BAZAR ROBE SIROKE POTROSNJE(01.05-15.09), 31. SAJAM BEZBJEDNOSTI, ZASTITE I SPASAVANJA(08.-12.06)- koji će se u organizaciji Jadranskog sajma u Budvi održati od 8. do 12. juna 2009. godine. Ovaj edinstvena manifestacija u Crnoj Gori se tradicionalno organizuje pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave.Sajam se organizuje kao neposredna prezentacija opreme i sistema za bezbjednost informacionih tehnologija i komunikacija, zaštitu imovine i lica, detektivskih agencija, agencija za zaštitu lica i imovine, elektronske zaštite objekata i vozila, fizičke zaštite objekata i lica, mehaničke zaštite kao i opreme i sredstava za zaštitu i spašavanje u slučajevima nastanka razornih prirodnih nepogoda. Manifestacija je prilika da se predstave oprema i sistemi za zaštitu od tehničko tehnoloških havarija, industrijskih i saobraćajnih nesreća kao i zaštite od posljedica epidemija zaraznih bolesti kod ljudi, životinja i biljaka.Poslovna atmosfera, koja karakteriše ovu manifestaciju je izuzetna prilika da predstavite svoje programe i planove, povezete se se svojim potencijalnim partnerima i ostvarite dobre poslovne efekte.Iz godine u godinu Jadranski sajam radi na unaprijeđenju sadržaja ove manifestacije, kako bi u potpunosti slijedila savremene tokove. Program manifestacije će se takođe dopunjavati na osnovu Vaših zahtjeva, predloga i sugestija,


35. LJETNJI SAJAM(15.06.-15.09.), 31. SAJAM GRADJEVINARSTVA(23-27.09.)


Na ovogodišnjem Sajmu građevinarstva, koji se po 29. put održava na Jadranskom sajmu u Budvi, biće predstavljene sve oblasti u građevinarstvu - projektovanje, izgradnja, građevinski materijal, mašine, alati i ostalo, saopštio je Jadranski sajam.
Interesovanje za jednu od najvećih manifestacija koje organizuje Jadranski sajam je veliko, a prijave izlagača uveliko pristižu. Jadranski sajam će zbog izuzetne potražnje angažovati i dodatne kapacitete u montažnim objektima na spoljašnjem prostoru, kako bi izašao u susret svima, koji se sa svojom ponudom žele predstaviti na ovoj sajamskoj manifetsaciji.


12. SAJAM AUTOMOBILA(07-11.09.)-


Na ovoj manifestaciji posetioci će imati priliku da se upoznaju sa ponudom preko 80 svetskih automobilskih brendova. Ovlašćeni zastupnici i prodavci iz Crne Gore i regiona izložiće modele automobila Mercedes-Benz, Dodge, Maybach, Jeep, Chrysler, BMW, Renault, Peugeot , Citroen, Honda, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Mitshubishi, Toyota, Hyundai, Seat, Škoda, Opel, Chevrolet, Lada, Mahindra, Daihatsu, Suzuki, Hummer, Mazda, Kia, Ssang Yong, Iveco itd. Na Sajmu će se predstaviti i autobuski i teretni program vozila. Ponuda auto delova i prateće opreme za automobile upotpuniće kvalitet i raznovrsnost i ovogodišnje manifestacije.





11. SAJAM MALIH I SREDNJIH PREDUZECA I 6. SAJAM POSLOVNIH USLUGA I INVESTICIJA(28-30.10.),


Sajam malih i srednjih preduzeća je manifestacija opšteg tipa i međunarodnog karaktera, i predstavlja izvanrednu priliku da se Vaše preduzeće etablira kao lider u segmentu koji čini 95% preduzeća u Crnoj Gori. U uslovima turbulentnih promena na svetskom tržištu, neminovnih evropskih integracija brojnih izazova koje nameće rastuća konkurencija i strogih uslova u pogledu kvaliteta proizvoda ovaj događaj učesnicima pruža šansu da kroz kontakte sa predstavnicima malog i srednjeg biznisa iz okruženja, regionalno povezivanje, partnerski odnos i razmenu iskustava predstave svoju ponudu i ostvare značajne komercijalne efekte.Prepoznajući značaj investicionog buma u Crnoj Gori, njegove potencijalne efekte i rastući interes MSP sektora u okruženju za uključivanje u privredne tokove u Crnoj Gori, u istom terminu organizujemo i 5. Sajam poslovnih usluga i investicija, kako bi na jednom mjestu prezentirali mogućnosti i uslove finansiranja Malih i Srednjih Preduzeća posredstvom bankarskog i sektora osiguranja, obrazovne institucije i konsalting u funkciji preduzetništva i razvoja kadrovskih potencijala, unapređenje marketinških aktivnosti kroz saradnju sa medijima, investicione programe lokalnih samouprava i programe podrške resornih ministarstava malim i srednjim preduzećima.Kroz prateće sajamske manifestacije, uz učešće gostiju iz regiona omogućavamo direktno uspostavljanje poslovnih kontakata, razmenu informacija i edukaciju, afirmišući fleksibilnost sektora MSP i ukidanje biznis barijera.




Sajamska godina završava se Forumom Asocijacije sajmova jugoistočne Evrope, koji je na programu 5. i 6. novembra.



Нема коментара:

Постави коментар